Błoto missisipi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto-z podanych składników zagnieść ciasto zawinąć w folię i włożyć
do lodówki na około 20 min. Następnie wyjąć rozwałkować i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciasto
zawijając brzegi. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia i ja położyłam woreczki z ryżem (no cóż będę zmuszona zrobić
risotto ;)Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 ( ja mam piekarnik elektryczny i piekę w termoobiegu) przez 15 minut,
następnie zdejmujemy ryż i podpiekamy jeszcze przez 10 min w 160 C.Masa:-czekoladę rozpuszczamy i studzimy-masło
ucieramy z cukrem dodając po jednym żółtku do tego ubitą pianę, kakao-śmietanę ubijamy dodajemy rozpuszczoną
czekoladęDo kremu dodajemy bitą śmietanę delikatnie mieszamy i wylewamy na ostudzone ciasto. Wkładamy do piekarnika i
pieczemy przez 45 min w 180 C Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy od razu czekamy chwilkę. Bita śmietana-z podanych
składników ubijamy śmietanę na koniec dodajemy śmietan Fixy. Bitą śmietanę wykładamy na ostudzony spód ciasta
dekorujemy kakao i cukrem pudrem na to skrobiemy obieraczką do warzyw czekoladowe wiórki. Smacznego !!!
Komentarze