Blok mleczny z żurawiną

5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina uwielbia słodkości, dlatego często przygotowuję ten blok.

Składniki:

  • ● 25 dag margaryny
    ● 1 szkl. cukru
    ● 50 dag mleka w proszku
    ● 1,5 szkl. suszonej żurawiny
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok mleczny z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 1/2
    szkl. wody. Dodajemy cukier
    i margarynę. Zagotowujemy.
    Zdejmujemy z ognia.
  • 2. Mleko wysypujemy do miski.
    Wlewamy zagotowaną
    wodę, cały czas mieszając,
    aż do uzyskania jednolitej
    masy. Dodajemy żurawinę.
    Mieszamy. Masę przekładamy
    do natłuszczonej formy
    o wymiarach 38x22 cm. Odstawiamy
    do zastygnięcia.
    Kroimy na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żurawina

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować