Blok czekoladowy z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smakołyk z czasów dzieciństwa. Szybki w przygotowaniu blok czekoladowy z herbatnikami, żurawiną i białą czekoladą. Znika błyskawicznie!

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g margaryny
    1 szklanka cukru trzcinowego
    2 łyżki kakao
    250 g mleka w proszku w niebieskim opakowaniu
    0,5 szklanki wody
    200 g maślanych herbatników
    ¼ szklanki suszonej żurawiny
    50 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę, cukier trzcinowy i kakao. Wszystko powoli gotujemy. Gdy składniki się połączą i rozpuszczą wsypujemy mleko w proszku. Garnek zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy (masa musi być jednolita - bez grudek). Następnie wsypujemy pokruszone herbatniki oraz suszoną żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy (masa jest dość zwarta). Foremkę wykładamy folią spożywczą. Na dno foremki ścieramy na średnich oczkach białą czekoladę, wykładamy masę czekoladową . Lekko dociskamy i wyrównujemy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-0cpsbo8

To może cię zainteresować