Blok czekoladowy z piankami i płatkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy blok czekoladowy z mlekiem w proszku. Tym razem nie miałyśmy herbatników, ale znakomicie sprawdziły się czekoladowe płatki śniadaniowe. Dodatkiem były mięciutkie pianki i czekoladowe kuleczki.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 szklanki mleka
    1,5 szklanki mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    ¾ szklanki cukru
    125 g masła lub margaryny
    Dodatki: 0,5 szklanki czekoladowych kuleczek, 1 szklanki płatków śniadaniowych (czekoladowe poduszeczki z nadzieniem), 0,5 szklanki pianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z piankami i płatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowujemy mleko, pokrojone masło, kakao i cukier. Wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy. Dodajemy czekoladowe kuleczki i płatki czekoladowe, mieszamy. Odstawiamy na chwilę aby masa przestygła. Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy pianki. Na piankach rozkładamy przygotowaną masę. Blok czekoladowy chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować