Blok czekoladowy z maślanymi ciastkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Sekretem doskonałego bloku czekoladowego jest dobrej jakości masło oraz ciemne , prawdziwe kakao.Dodatki możemy dobierać wg. smaku ja postawiłam na maślane ciasteczka w cukrze. Blok wyszedł pyszny , słodki , mocno czekoladowy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g. masła 82%
    500 ml mleka
    5 łyżek prawdziwego kakao
    5 łyżek cukru
    500g. mleka w proszku
    200 g. ciastek maślanych w cukrze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z maślanymi ciastkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka umieścić w kielichu blendera , rozdrobnić na małe kawałki. ( można także pokroić nożem)
  • 2. Mleko podgrzać , rozpuścić w nim masło oraz cukier.
    Wsypać mleko w proszku oraz ciastka , mieszać ( najlepiej drewnianą łyżką ) do połączenia się składników i powstania gęstej , czekoladowej masy w której łyżka stanie dęba.
  • 3. Masę wylać do keksówki o pojemności 1l lub innego dowolnego naczynia.
    Pozostawić najlepiej na noc do schłodzenia.
    Przed podaniem pokroić w grube plastry lub kostkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować