Blok czekoladowy z kaszy jaglanej

4.5 (160 ocen)

Mocno czekoladowy z dużą ilością orzechów i suszonych owoców. Palce lizać!

Składniki:

  • -100g kaszy jaglanej
    -200ml mleka roślinnego
    -1 puszka tłustego mleka kokosowego dobrze schłodzonego
    -50ml rozpuszczonego oleju kokosowego
    -80g kakao
    -1 szklanka posiekanych orzechów
    -1 szklanka posiekanych owoców suszonych (np. daktyle, morele)
    -80g mąki kokosowego
    -kilka łyżek erytrolu/ksylitolu
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1j3t144 1. -kaszę prażymy w suchym garnuszku
    -zalewamy mlekiem roślinnym, gotujemy do miękkości i studzimy
    -kaszę przekładamy do miski, dodajemy olej kokosowy oraz śmietankę z puszki (stała warstwa na wierzchu)
    -całość dokładnie blendujemy, dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto
    -wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować