Blok czekoladowy z ekspandowanymi ziarnami zbóż

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekko go odchudziłam. Zamiast cukru dodałam ksylitol a zamiast herbatników ekspandowane ziarna amarantusa, żyta i gryki.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g masła
    130 ml mleka lub wody
    2/3 szkl ksylitolu
    4 łyżki kakao
    2 szkl mleka w proszku
    1 szkl dowolnych bakalii (u mnie orzechy, rodzynki, żurawina)
    80 g zbóż ekspandowanych: żyto, gryka i amarantus ewentualnie ryż
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Blok czekoladowy

Blok czekoladowy z ekspandowanymi ziarnami zbóż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić mleko, masło, kakao i ksylitol. Dodać mleko w proszku, wymieszać aby nie było grudek. Wrzucić bakalie i wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wyrównać i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kakao Orzechy Rodzynki Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować