Blok czekoladowy w waflu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i słodki blok czekoladowy. Na spodzie oraz na górze jest listek waflowy-dzięki temu nie ubrudzimy sobie rąk podczas jedzenia. Mój synek był zachwycony a to dla mnie najlepsza ocena.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 listki waflowe
    1/4 szkl mleka
    150 g masła
    1/2 szkl cukru
    1 czubata łyżka kakao naturalnego
    2 szkl mleka w proszku (pełnego)
    oraz mała keksówka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do małego garnka wlewamy mleko i wkładamy pokrojone masło oraz wsypujemy cukier i kakao. Wstawiamy na gaz i podgrzewamy na małym ogniu, aż masło się roztopi (cały czas mieszamy). Zdejmujemy z ognia i wsypujemy mleko w proszku, energicznie mieszamy aby mleko połączyło się z masą kakaową. Na dno keksówki wkładamy 1 i pół listka waflowego a na niego delikatnie przekładamy masę bloku czekoladowego. Mokrą łyżką wyrównujemy górę deseru i przykładamy listki waflowe, lekko dociskamy do masy. Wstawiamy blok czekoladowy do lodówki na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kakao Masło Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować