BLOK CZEKOLADOWY

  • wyświetlono: 268 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

deser jak za dawnych lat

viki2903
  • 180min

Składniki

2 szklanki mleka w proszku (nie granulowanego)
250 gram margaryny
4 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka 2%
5 sztuk biszkoptów

Sposób przygotowania przepisu:

BLOK CZEKOLADOWY

  • 1. Mleko, cukier, masło i kakao przekładamy do garnka i podgrzewamy aż składniki się połączą. (Nie doprowadzić do zagotowania).
    Ściągnąć garnek z ognia i miksując lub szybko mieszając trzepaczką dodajemy stopniowo mleko w proszku. Na końcu wmieszać łyżką drewnianą połamane na małe biszkopty.
    Masę wlewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki do stężenia na parę godzin

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaCiastoczekoladaDeser

Komentarze

Podobne przepisy

BLOK KAKAOWY

Dodane przez: Czarnaewelinka

BLOK KAKAOWY

Wspaniały poczęstunek dla nieumiejących...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Herbatnikowy blok z orzechami

Dla nie blok-to smak z dzieciństwa....

Czekoladowe ciasto bez jajek, mleka i masła

Dodane przez: akrobatka22

Czekoladowe

.

Blok daktylowy

Dodane przez: aga3103

Blok daktylowy

Blok daktylowy to nieco inna wersja...

Szybkie ciasto czekoladowe XXL

Dodane przez: MonikaW

Szybkie ciasto czekoladowe XXL

Proste, szybkie, tanie ciasto czekoladowe.

ciasto czekoladowe

Dodane przez: koalka

Ciasto czekoladowe z masą czekoladową

Postanowiłam upiec coś co zadowoli...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE