Blok czekoladowy

4.96 (208 ocen)

Genialne połączenie czekolady i bakali

Składniki:


  • Składniki : 100g masła, 400g czekolady mlecznej, 3-4 łyżki złotego syropu (bądź miodu), 2 garści herbatników, mieszane owoce suszone - żurawina, pistacje (bez skorupek), orzech laskowy, dynia, rodzynki (lub Wasze ulubione według uznania) , kakao w proszku do posypania.


Wystaw ocenę:

4.96 (208 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Rozpuścić masło, czekoladę i złoty syrop w misce ustawionej z lekko wrząca woda. Dno miski nie możne dotykać wody. Często mieszaj masę do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Zdejmij masę z ognia i dodaj grubo pokruszone herbatniki, orzechy, pistacje, żurawinę, rodzynki. Wymieszaj delikatnie i przełóż do formy. Rozprowadź masę bardzo starannie, lekko ją ugniatając. Wygładź wierzch. Przykryj folią i wstaw do lodówki na minimum 2 godz. ( Przed podaniem najlepiej jest wstawić blok do zamrażarki na 15-30 min. ) Wyjmij blok z lodówki, oprósz kakao i pokrój na plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować