Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • Średni

Dzieci uwielbiają ten blok z dodatkiem pianek:) Mam nadzieję, że Mikołaj również:)

  • Średni

Składniki:

  • - mleko pełne w proszku: 0.5 kilograma
    - pianki marshmallow: 10 dekagramów
    - margaryna: 250 gramów
    - woda: 0.5 szklanki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - kakao: 4 łyżki
    - krakersy: 100 gramów
    - herbatniki: 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pianka

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Blok czekoladowy2 1. Margarynę stopić z cukrem i wodą. Zdjąć z ognia, dodać kakao oraz mleko w proszku. Następnie dodać połamane na dość duże kawałki herbatniki i krakersy. Foremkę do minikeksów (może być też zwykła keksówka) wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Nałożyć trochę masy, ułożyć kilka pianek, ponownie wyłożyć masę, znowu pianki i przykryć mleczną masą. Odstawić na kilka godz do lodówki by całkiem stężało. Przed podaniem keksy pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pianki marshmallow

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować