Blok czekoladowy

  • wyświetlono: 1225 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Idealny dla dzieci. W mgnieniu oka znika z talerza.

  • 20min

Składniki

250 g mleka w proszku
170g masła
1,5 szklanki cukru( można dodać mniej w zależności od upodobań)
4 łyżki kakao
0,5 szklanki wody
15 herbatników
10 ciastek maślanych z czekoladą
1 garść rodzynek
1 tabliczka białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Blok czekoladowy

  • 1. Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, oraz rodzynki. Wszystko mieszamy. W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy się gładka masa. Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycieczekolada
 

Komentarze

Podobne przepisy

kasza manna na gęsto

Dodane przez: liilaa

Kasza manna na jajkach

Pyszna puszysta kasza, czekoladowa...

Mini serniczki Mojito

Dodane przez: kasik1p3

Mini serniczki Mojito

Pyszny deser o smaku miętowo limonkowym...

Wiśniowe serniczki

Dodane przez: danusia19671

Wiśniowe serniczki

Przygotowałam na deser wiśniowe...

Lody zebry

Dodane przez: Mniam1

Lody zebry

Dwukolorowe lody o smaku śmietankowym...

Piankowe lizaki

Dodane przez: Elisa

Piankowe lizaki

Pyszne piankowe lizaki zachęcają...

Deser lodowo-owocowy

Dodane przez: dorota w

Deser lodowo-owocowy

Deser lodowy z dużą ilością świeżych...