Blok czekoladowy

  • wyświetlono: 1206 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Idealny dla dzieci. W mgnieniu oka znika z talerza.

  • 20min

Składniki

250 g mleka w proszku
170g masła
1,5 szklanki cukru( można dodać mniej w zależności od upodobań)
4 łyżki kakao
0,5 szklanki wody
15 herbatników
10 ciastek maślanych z czekoladą
1 garść rodzynek
1 tabliczka białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Blok czekoladowy

  • 1. Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, oraz rodzynki. Wszystko mieszamy. W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy się gładka masa. Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

slodkie_zycieczekolada

Komentarze

Podobne przepisy

Mandarynkowa panna cotta

Dodane przez: 2milutka

Mandarynkowa panna cotta

Deser bez pieczenia na ciepłe wiosenne...

upieczone bułki

Dodane przez: rene70

Drożdżówki z serem i wiśniami

Idealne bułeczki do popołudniowej...

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...