Idealny dla dzieci. W mgnieniu oka znika z talerza.
20 min
Składniki:
250 g mleka w proszku
170g masła
1,5 szklanki cukru( można dodać mniej w zależności od upodobań)
4 łyżki kakao
0,5 szklanki wody
15 herbatników
10 ciastek maślanych z czekoladą
1 garść rodzynek
1 tabliczka białej czekolady
Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużej miski wrzucamy mleko w proszku, pokruszoną białą czekoladę, pokruszone herbatniki i ciastka, oraz rodzynki. Wszystko mieszamy. W rondelku topimy masło z cukrem, kakaem i dolewamy wodę. Wszystko podgrzewamy aż utworzy się gładka masa. Ciepłą (ale nie gorącą) masę przelewamy do miski z mlekiem i dodatkami. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki wyłożonej folią. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Komentarze