BLOK CZEKOLADOWY

5 (144 ocen)

  • 20 min

smak dzieciństwa

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szkl cukru
    250 g margaryny
    1/2 szkl wody
    3 łyżki kakao
    400 g pełnego mleka w proszku (niebieskie albo łaciate)

    orzechy, herbatniki etc
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, cukier kakao i wodę podgrzewać aż do rozpuszczenia w rondelku
    trochę przestudzić
  • 2. do dużego garnka lub miski wsypać mleko, orzechy, pokruszone herbatniki i wlać przestudzone z rondelka
  • 3. formą keksówkę wyłożyć folią spożywczą
  • 4. wyłożyć do formy i schłodzić do całkowitego stwardnienia.
  • 5. wyciągnąć z formy i kroić jak ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować