Blok czekoladowy

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Córka zawsze pomaga mi przy robieniu tego bloku.

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    0,5 szklanki wody
    1,5 szklanki cukru
    4 łyżki kakao
    400 g. mleka w proszku
    2 paczki herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, wodę cukier oraz kakao zagotować, gdy masa będzie letnia dodajemy mleko i mieszamy energicznie, aż masa będzie jednolita i bez grudek.
    Na końcu dodajemy pokruszone herbatniki.
    Masę przekładamy np: do tortownicy i wkładamy do lodówki.

Porady

Do masy można dodać inne bakalie np: rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować