Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam pyszny deser dla łasuchów.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dkg mleka w proszku
    1/3 szklanki wody
    1 margaryna Kasia
    1 szklanka cukru
    3 łyżki kakao
    1 paczka herbatników (35 dkg)
    bakalie( orzechy, wiśnie drylowane, rodzynki)
    3 łyżki wódki

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04t74lv 1. Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować. Ostudzić, dodać pozostałe składniki, wymieszać.
  • image-0dlnx3w 2. Przygotować formę o rozm. 20x10 cm, wyłożyć folią aluminiową. Gotową masę wyłożyć do formy. Wstawić do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy