Błękitny owoc.

  • wyświetlono: 357 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Smaczny owocowy deser, zachwyci nie tylko dzieci :-) polecam

afrodyta
  • 20min

Składniki

1 niebieska galaretka
6 herbatników
2 garście jeżyn
1 śnieżka
200ml mleka
Wiórki czekoladowe do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Błękitny owoc.

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej, przegotowanej wodzie. Odstawić do wystudzenia. Jeżyny umyć i położyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym do osuszenia.
  • 2. Do każdego pucharka pokruszyć na mniejsze kawałki 2 herbatniki. Dodać jeżyny i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
  • 3. Śnieżkę przygotować według instrukcji na opakowaniu w 200ml mleka. Łyżką nakładać na każdy pucharek śnieżkę i posypać do dekoracji wiórkami czekoladowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakigalaretkaTwój pomysłjeżynydeser na zimno

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto

Dodane przez: fantazjesmaku

Błękitna laguna ananasowa

Bardzo smaczne,orzeźwiające ciasto.Polecam.

Błękitny sernik na zimno.

Dodane przez: weronika63

Błękitny sernik na zimno

Taki, kolejny błękitny sernik na...

Błękitna Laguna

Dodane przez: jola4455

Deser ,,Błękitna laguna,,

Bardzo prosty i smaczny deser....

Moja córka podaje nam deser

Dodane przez: liliwkuchni

Deser Błękitna chmurka z jagodami

Moja 13 letnia córka Lilianka postanowiłam...

image-21n6wbo

Dodane przez: anita176

Prosty deser mleczno-galaretkowy "Błękitne...

Bardzo prosty ale pyszny deser

Deser "Błękitne niebo"

Dodane przez: WeronikaCh

Deser "Błękitne niebo"

Przyznam że nie uznaję w potrawach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE