Błękitny owoc.

5 (148 ocen)

  • 20 min

Smaczny owocowy deser, zachwyci nie tylko dzieci :-) polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 1 niebieska galaretka
    6 herbatników
    2 garście jeżyn
    1 śnieżka
    200ml mleka
    Wiórki czekoladowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Deser na zimno Galaretki

Błękitny owoc. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej, przegotowanej wodzie. Odstawić do wystudzenia. Jeżyny umyć i położyć na talerzu wyłożonym ręcznikiem kuchennym do osuszenia.
  • 2. Do każdego pucharka pokruszyć na mniejsze kawałki 2 herbatniki. Dodać jeżyny i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki.
  • 3. Śnieżkę przygotować według instrukcji na opakowaniu w 200ml mleka. Łyżką nakładać na każdy pucharek śnieżkę i posypać do dekoracji wiórkami czekoladowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować