Black&White veggie coffee

  • wyświetlono: 129 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Mrożone kostki lodu zalane roślinnym mlekiem i osłodzone wegańską białą czekoladą. Smakuje każdemu, nie tylko na upałach.

Joanna Tokarz

Składniki

3 łyżeczki kawy zbożowej
ok 150ml wody
200ml mleka owsianego
3 kosteczki białej, wegańskiej czekolady

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Black&White veggie coffee

  • 1. Kawę zbożową zalewamy zagotowaną, odmierzoną ilością wody, a następnie przelewamy do pojemnika na kostki (powinno wyjść ok 10-12sztuk). Studzimy, a następnie przekładamy do zamrażarki na kilka godzin.
    Mleko owsiane podgrzewamy z kostkami czekolady, do jej rozpuszczenia, a następnie zalewamy przełożone do szklanki kostki kawy. Podajemy od razu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodykawawegańskaz białą czekoladąmleko owsianezbożowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ice coffee

Dodane przez: martuśka12

Ice coffee

Ta zimna kawa jest wspaniała na...

Ice coffee z masą krówkową

Dodane przez: precelia

Ice coffee z masą krówkową

Pyszna orzeźwiająca kawa z nutą...

White Russian Drink

Dodane przez: Gregorhspeed

White Russian Drink

Aksamitny w smaku i bardzo 'uderzający'...

image-199aocl

Dodane przez: Di bloguje

Kawa kuloodporna/Bulletproof Coffee (kawa...

Bulletproof Coffe z założenia ma...

HerbatInka, czyli kawa zbożowa z herbatą Matcha (Green Coffee)

Dodane przez: MałaMi

HerbatInka, czyli kawa zbożowa z herbatą...

Czy można połączyć smak kawy z...

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka

Dodane przez: dusiowa

Koktajl z jarmużu, banana i jabłka

Jarmuż pomaga przy leczeniu wrzodów...