Black&White veggie coffee

0 (0 ocen)

Mrożone kostki lodu zalane roślinnym mlekiem i osłodzone wegańską białą czekoladą. Smakuje każdemu, nie tylko na upałach.

Składniki:

  • 3 łyżeczki kawy zbożowej
    ok 150ml wody
    200ml mleka owsianego
    3 kosteczki białej, wegańskiej czekolady

Black&white veggie coffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zbożową zalewamy zagotowaną, odmierzoną ilością wody, a następnie przelewamy do pojemnika na kostki (powinno wyjść ok 10-12sztuk). Studzimy, a następnie przekładamy do zamrażarki na kilka godzin.
    Mleko owsiane podgrzewamy z kostkami czekolady, do jej rozpuszczenia, a następnie zalewamy przełożone do szklanki kostki kawy. Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy