Black& White czyli blok czekoladowo kokosowy

4.5 (141 ocen)

  • 40 min

Pyszny deser nietylko dla maluchów.

  • 40 min

Składniki:

  • MASA KAKAOWA,

    250 g mleka w proszku,
    250 g margaryny,
    1/4 szklanki wody,
    3/4 szklanki cukru kryształ,
    2 łyżki kakao,

    MASA KOKOSOWA

    100 g wiórek kokosowych,
    250 g mleka w proszku,
    1/4 szklanki wody,
    3/4 szklanki cukru kryształ,
    250 g margaryny,

    Dodatkowo,

    10 sztuk ptasiego mleczka,

    1 duża paczka herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Black& white czyli blok czekoladowo kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa kokaowa :
    Margaryne, cukier, wode i kakao gotujemy.
    Zestawiamy z ognia. Wsypujemy mleko w proszku , pokruszone herbatniki i energicznie mieszamy .
    Forme keksówkę wykladamy folią aluminiową, a dno formy herbatnikami. Na nie wykładamy mase wygładzając mokrą łyżką.

    Masa kokosowa:
    Powtarzamy czynnosci jak przy masie kakaowej tylko zamiast kakao dodajemy wiórka kokosowe.
    Wykładamy połowe masy, układamy ptasie mleczko i przykrywamy resztą masy.
    Wierzch przykrywamy herbatnikami.

    Chłodzimy 4 godziny.
    Po tym czasie kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować