Bitki ze schabu po góralsku

  • wyświetlono: 506 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Kotlety tradycyjne , meksykańskie każdemu się znudzą dlatego warto wypróbować coś innego.

Beata-O
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

• ½ kg schabu
• ½ kg kapusty kiszonej
• 20 dag boczku wędzonego
• 1 mała śmietana 18 %
• Cebula
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżeczka majeranku
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki ze schabu po góralsku

  • mięso1. Schab kroimy w plastry , rozbijamy .
    Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron oraz doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • boczek3. Boczek drobno kroimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • cebula4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do boczku, prużymy.
  • kapusta5. Kapustę kiszoną drobno kroimy i przekładamy do boczku.
  • majeranek6. Dodajemy majeranek.
  • śmietana7. Na koniec dodajemy śmietanę 2 minuty gotujemy i wykładamy na mięso.
  • potrawa8. Zapiekamy 70 minut w 180˚C.
    Potrawa gotowa.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schab

Komentarze

Podobne przepisy

Łazanki po góralsku

Dodane przez: afrodyta

Łazanki po góralsku

Sycące i bardzo smaczne łazanki...

SZASZŁYKI ZE SCHABU PO GRECKU

Dodane przez: dusiowa

SZASZŁYKI ZE SCHABU PO GRECKU

Wydaje mi się, że sezon letni już...

Ciupagi po góralsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciupagi po góralsku

Chodzę do gimnazjum. Uwielbiam...

Schabowy po góralsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Schabowy po góralsku

Jestem szczęśliwą żoną i mamą dwóch...

Schab po bałkańsku

Dodane przez: smak i uczucie

Schab po bałkańsku

Schab po bałkańsku to rewelacyjne...

roladki po goralsku

Dodane przez: lucyna19

Roladki drobiowe po góralsku

Te roladki często robię na okazyjne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE