Bitki z szynki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę przekładam do garnka , dodaję sól i gotuję 15 minut.
Mięso od szynki kroję na cztery plastry, rozbijam, solę, pieprzę, posypuję czubrycą czerwoną, papryką wędzoną, rozmarynem. Odstawiam do lodówki na dwie godziny.
2. Na maśle klarowanym przesmażam cebulkę pokrojoną, dodaję czosnek sprasowany. Układam plastry mięsa i smażę na wolnym ogniu obracają mięso i podlewając je od czasu do czasu wodą 30 minut.
3.Pomidory sparzam, obieram i kroję na cząstki, posypuje mąką. Paprykę kroję w kostkę i cukinię także.
4. Do mięsa dodaję pomidory, paprykę i duszę dalej 25 minut. Na końcu dodaję cukinię i pomidorki koktajlowe. Duszę jeszcze 10 minut. Na końcu doprawiam jeszcze według uznania i posypuję natką, podaję z kaszą owsianą.
Komentarze