Bitki z sosem cebulowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dawno już nie robiła, ale za oknem taka pogoda, że miałam ochotę na coś bardzo sycącego:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg. Łopatki
    4 cebule
    Papryka ostra mielona
    Pieprz ziołowy
    Liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    5 łyżek mąki
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki z sosem cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę kroimy w plastry i rozbijamy .Potem każdy plaster należy oprószyć pieprzem ziołowym, ostrą papryką i solą. Obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy mocno olej i obsmażamy mięso z obu stron ok. 1 minuty.
  • 2. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą tak, aby przykryła mięso. Dodać ziele angielskie, listek laurowy, pokrojoną cebulę (2 pokrojone w kostkę, 2 w półplastry). Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż mięso będzie miękkie, ok. 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Łopatka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować