Bitki z powidłami i ketchupem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne połączenie, robiąc obawiałam się ale sos wyszedł znakomity.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 5 cebul
    • 1 szk. Ketchupu pikantnego
    • 1 słoik powideł śliwkowych
    • Pieprz
    • Sól
    • Czosnek
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki z powidłami i ketchupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bitki 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
    Mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
  • pieprz 2. Przyprawiamy przyprawami solą oraz pieprzem.
  • bitki 3. W brytfannie gotujemy trochę wody i przekładamy mięso, prużymy.
  • cebula 4. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, przesmażamy na rozgrzanym oleju.
  • cebula 5. Następnie cebulę przekładamy do mięsa, prużymy.
  • sos 6. Ketchup mieszamy z powidłami i dodajemy odrobinę czosnku.
  • sos 7. Sos wlewamy do mięsa chwilę gotujemy.
  • potrawa 8. Potrawa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

bitki

4.99 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bitki schabowe

Bo-Bożena szybko , prosto , smacznie ....

4.45 (210 ocen)

Bitki w sosie

4.44 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bitki schabowe w sosie szpinakowym

4.44 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bitki schabowe w sosie szpinakowym

czarrna Bitki schabowe w kremowym sosie 45 min

To może cię zainteresować