Bitki wieprzowe w sosie śliwkowo-cynamonowym

4.51 (152 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna propozycja na obiad. Nie wymaga dużo czasu, lekko słodkawy sos zaskakuje smakiem .

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag łopatki wieprzowej lub szynki
    10 suszonych śliwek
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka cukru
    Sól
    Pieprz
    Ostra papryka
    Vegeta 1łyżeczka
    2-3 listki laurowe
    4-5 kulek ziela angielskiego
    Mąka do obtoczenia mięsa
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sosy

Bitki wieprzowe w sosie śliwkowo-cynamonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w duże, grubsze kawałki ( mi wyszło 8 . Natrzeć solą pieprzem i papryką ostrą. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące i obsmażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Mięso podlać gorącą wodą, tak aby przykryć każdy kawałek. Dodać suszone śliwki, cukier i pozostałe przyprawy. Bitki dusić aż mięso będzie miękkie. Mieszać co jakiś czas. Powstały sos można dodatkowo zagęścić mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Łopatka Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować