Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowo-pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane bitki, zasmakują domownikom. Podane z ziemniakami lub kaszą, stworzą ciekawe danie. Mi do całości potrzeba tylko ogórka kiszonego.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu surowego
    2 łyżki przyprawy do mięs
    Sos:
    20 dag. pieczarek
    1,5 szklanki przecieru pomidorowego
    1 cebula
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki masła
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    forma do zapiekania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowo-pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Schab lekko rozbijam, posypuje przyprawą do mięs. Odstawiam na godzinę do lodówki. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, dodaje pokrojone pieczarki, duszę, dodaję przecier, mieszam, duszę. Doprawiam solą i pieprzem, dodaję natkę pietruszki, mieszam. Na rozgrzanym oleju smażę bitki ze schabu, układam je w formie do zapiekania, przekładam sosem. Naczynie nakrywam, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180, na 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować