Bitki wieprzowe

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Szybki sposób na mięsny obiad.

Składniki:

  • ½ kg schabu bez kości
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki mąki pszennej
    3 łyżeczki słodkiej śmietanki
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz, wegeta, maggi do smaku

Bitki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie 1. Schab oczyścić, pokroić na plastry 1cm. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek, obsmażyć z obu stron na rumiano.
  • Podlać wodą 2. Podlać wodą, smażyć ok 35-40 min do miękkości.
  • bitki wieprzowe 3. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, dodać słodką śmietanę, zahartować sosem spod mięsa. Wlać całość do mięsa. Przyprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy