Bitki w sosie własnym

  • wyświetlono: 37293 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Smakowały każdemu, kto ich skosztował.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Barbara Betleja, Połomia
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

1 kg łopatki bez kości
cebula
olej
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
pieprz mielony
sól
łyżka mąki
łyżka śmietany

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki w sosie własnym

  • 1. Mięso kroimy w plastry. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy
    zmiażdżonym czosnkiem. Rumienimy na oleju. Przekładamy do rondla i podlewamy gorącą wodą.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela. Dusimy ok. godziny.
  • 3. Śmietanę mieszamy z mąką. Wlewamy do mięsa i mieszamy. Chwilę gotujemy. Podajemy z ziemniaczanym purée.
PP_05-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadcebulaczosnekłopatka bez kości

Komentarze

Podobne przepisy

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Przepyszne , delikatne i soczyste...

Szynka wieprzowa w sosie własnym

Dodane przez: Kasia1989

Szynka w sosie własnym

Szynka wieprzowa to idealny przepis...

Schab duszony w sosie własnym

Dodane przez: Alex M

Schab duszony w sosie własnym

Kruche i rozpływające się w ustach...

BITKI W SOSIE WŁASNYM

Dodane przez: pati197799

bitki wieprzowe w sobie własnym

smaczne i kruche

Karkówka

Dodane przez: Gosiaczek 93

Karkówka w pysznym sosie własnym

Karkówka jest przepyszna i rozpływa...

Żeberka w sosie własnym

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Żeberka w sosie własnym

Aromatyczne, mięciutkie mięsko...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.