Bitki w sosie własnym

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakowały każdemu, kto ich skosztował.

Składniki:

  • 1 kg łopatki bez kości
    cebula
    olej
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu
    pieprz mielony
    sól
    łyżka mąki
    łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy
    zmiażdżonym czosnkiem. Rumienimy na oleju. Przekładamy do rondla i podlewamy gorącą wodą.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela. Dusimy ok. godziny.
  • 3. Śmietanę mieszamy z mąką. Wlewamy do mięsa i mieszamy. Chwilę gotujemy. Podajemy z ziemniaczanym purée.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować