PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Bitki w sosie własnymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/20/6b6ca290a166cf19cbdca4e016ccda3a6505368f.jpeg623444http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bitki-w-sosie-wlasnym-2
1 kg łopatki bez kości
cebula
olej
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
pieprz mielony
sól
łyżka mąki
łyżka śmietany
Sposób przygotowania przepisu:
Bitki w sosie własnym
1.
Mięso kroimy w plastry. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy
zmiażdżonym czosnkiem. Rumienimy na oleju. Przekładamy do rondla i podlewamy gorącą wodą.
2.
Cebulę obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela. Dusimy ok. godziny.
3.
Śmietanę mieszamy z mąką. Wlewamy do mięsa i mieszamy. Chwilę gotujemy. Podajemy z ziemniaczanym purée.
PP_05-2011
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze