Bitki w sosie keczupowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Często robię obiad dla mojej rodziny. Ale nigdy nie brakuje mi pomysłów na smakowite drugie danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu

    Sos:
    Mała papryka czerwona i żółta
    2 pomidory
    Marchewka
    Cebula
    2 szklanki bulionu
    Pół szklanki pikantnego keczupu
    Łyżka koncentratu pomidorowego
    Sól
    Pieprz
    Ostra i słodka papryka w proszku

Bitki w sosie keczupowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab lekko rozbij i natrzyj przyprawami. Odstaw na godzinę do lodówki.Po tym czasie podsmaż około 5minut na oleju z obu stron.
  • 2. 2. Pokrojona cebulę i paprykę podsmaż na oleju. Dodaj pociętą marchewkę i pomidory, bulion, keczup i koncentrat . Przypraw do smaku. Wrzuć mięso. Duś na wolnym ogniu około 20 minut mieszając regularnie(mięso powinno być miękkie). Bitki podawaj z ziemniakami i sałatką warzywną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2015

Komentarze

Podobne przepisy