Bitki w sosie chrzanowym

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

potrawa ta jest dla osób które lubią ostre potrawy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/20kg mięsa z szynki lub łopatki
    1 korzeń chrzanu
    1 marchewka
    1/2 szkl bulionu warzywnego
    1/2 szkl śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kroimy mieso 1. Mięso myjemy i kroimy na małe plastry lekko rozbijamy młotkiem i oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy na kilka minut do lodówki.
  • ścieramy na tarce 2. W między czasie ścieramy chrzan na tarce o małych oczkach a marchewkę o dużych oczkach.
  • obtaczamy w mące 3. Wyciągamy mięso z lodówki i obtaczamy w mące
  • obsmażamy 4. Następnie obsmażamy na oliwie i układamy do garnka
  • dusimy 5. Następnie zasypujemy startym chrzanem i marchewką i zalewamy bulionem warzywnym. Dusimy na małym ogniu ok 30 minut
  • 6. Na koniec zaprawiamy śmietaną i doprawiamy do smaku.

Porady

Bardzo dobrze smakuje z ziemniakami i można dodać garść posiekanej zielonej pietruszki pycha smacznego:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować