Bitki w jarzynach w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -kilka plastrów mięsa
    -2 cebule
    -2 marchewki
    -seler
    -3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    -tłuszcz do smażenia
    -mąka do obtaczania
    -sól
    -pieprz
    -ziele angielskie
    -owoc jałowca

Bitki w jarzynach w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, lekko potłuc, obtoczyć w mące i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić dobrze z obu stron. Cebulę pokroić w półplasterki, marchew i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach - dodać do mięsa, przyprawić, dodać koncentrat, trochę wody lub bulionu, całość przykryć i dusić do miękkości. Podawać z kaszą lub ziemniakami z wody.

Komentarze

Podobne przepisy