Bitki schabowe z pieczarkami

4.5 (161 ocen)

Coś z kuchni mojej Mamy. Od siebie dodałam pieczarki :)

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    1 cebula
    15 dkg pieczarek
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    2 łyżeczki przyprawy maggi w płynie
    ostra mieszanka przypraw (w młynku)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić, przyprawić, skropić maggi, wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny.
  • 2. Cebulę pokroić drobno, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety opanierować w mące i obsmażyć w cebuli. Podlać 1/2 szklani wody. Dodać pokrojone pieczarki. Dusić aż woda zredukuje się i utworzy sosik. Doprawić.
  • 3. U mnie podane z ziemniaczkami i sałatką z rzodkiewką i koperkiem w jogurcie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować