Bitki schabowe w warzywach

  • wyświetlono: 772 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Schabowe w trochę lżejszym wydaniu :)

DSC_0795
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

ok. 70 dkg schabu
1 brokuł
25 dkg pieczarek
1 cebula
3-4 łyżki mąki
sól, pieprz
zioła prowansalskie

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki schabowe w warzywach

  • 1. Schab pokroić na kotlety i każdy z nich rozbić, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Na patelni zeszklić posiekaną cebulę i ułożyć kotlety, obsmażyć je z obu stron i podlać niewielką ilością wody. Dodać pokrojone pieczarki, doprawić, poddusić 10 minut i dodać podzielonego na różyczki brokuła i dusić jeszcze 10-15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schaboweschabwieprzowinabrokułw sosiebitki schabowez warzywami

Komentarze

Podobne przepisy

image-0o63ani

Dodane przez: viki2903

Bitki w warzywach

Bitki w warzywach

Bitki schabowe w sosie pieczarkowo-musztardowym

Dodane przez: monika016

Bitki schabowe w sosie pieczarkowo-musztardowym

Bitki to po prostu bite kolety....

SCHAB

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Bitki schabowe duszone w sosie cebulowym

Kruchy, aromatyczny schab jest...

bitki schabowe

Dodane przez: kasienka1987

bitki schabowe

świetna odmiana dla znanego kotleta...

Bitki schabowe w błyskawicznym sosie pomidorowym

Dodane przez: Jola1977-1977

Bitki schabowe w błyskawicznym sosie pomidorowym

Bardzo smaczne danie na szybki...

Bitki schabowe w sosie ogórkowym

Dodane przez: Violetka76

Bitki schabowe w sosie ogórkowym

Moja rodzina bardzo lubi różnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE