Bitki schabowe w sosie szpinakowym

4.44 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bitki schabowe w kremowym sosie

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 1 kg schabu wieprzowego
    2 średnie cebule
    1 kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki
    1 serek pesto i rukola
    150 g szpinaku w brykiecie
    sól, pieprz
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki schabowe w sosie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, papryki w plasterki.
    Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać plastry schabu i obsmażyć z obu stron. Następnie dodać paprykę i szpinak i dusić aż szpinak się rozpadnie. Dodać serek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos będzie zbyt rzadki dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z 1/2 szklanki wody i gotować jeszcze 5 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować