Bitki schabowe duszone w porach

4.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bitki schabowe to doskonała odmiana na kotlety schabowe, bitki są kruche i duszone z porami smakują doskonale..........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kolety schabowe bez kości 5 sztuk,
    mąka pszenna 1/2 szklanki+1 łyżeczka pieprzu+1 łyżeczka soli,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki,
    pory 6 sztuk średnie,
    kucharek 1 łyżka,
    woda 3 szklanki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    przyprawa wpłynie 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Bitki schabowe duszone w porach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bitki schabowe duszone w porach 1. Kotlety schabowe bez kości rozbić dość cienko, obtoczyć w mące wymieszanej z solą i pieprzem, kłaść na gorący olej i zrumienić z każdej strony.
  • Bitki schabowe duszone w porach 2. Kotlety zsunąć na 1 bok garnka, wsypać drobno pokrojone pory (pory dobrze opłukać i usunąć mocno zielone łodygi), posypać kucharkiem i podsmażać z 3 minuty, zamieszać.
  • Bitki schabowe duszone w porach 3. Następnie wlać wody i pod przykryciem dusić z 15 minut, gotowe zdjąć z ognia, do smaku dodać przyprawę w płynie, pieprz mielony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować