Bitki nadziewane grzybami i serem

0 (0 ocen)

Polecam na rodzinny obiad. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • 10 dużych plastrów schabu
    10 plastrów sera
    300g dowolnych grzybów świeżych lub mrożonych
    cebula
    2 łyżki mąki
    czosnek granulowany, sól, pieprz, przyprawa do mięs, liść laurowy, ziele angielskie
    łyżka masła śmietankowego
    wykałaczki lub nić spożywcza
    siekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki Sos grzybowy

Bitki nadziewane grzybami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy kroimy w mniejsze cząstki, zalewamy wodą, ok 1,5 l, dodajemy ziele, sól, laur, gotujemy 40 minut.
  • 2. Odcedzamy( wywaru nie wylewamy). Mielimy w maszynce. Cebulę i czosnek obieramy, drobno szatkujemy dodajemy. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Schab mocno rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do mięs. Układamy plaster sera i łyżkę grzybów. Zawijamy w rulon, spinamy wykałaczką.
  • 4. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy gotowe ruloniki.
    Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
  • 5. Do bulionu warzywnego dodajemy mąkę, tak żeby powstał sos. Zalewamy ruloniki. Pieczemy ok 30 minut, co jakiś czas przekręcając.
  • 6. Gotowe obsypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować