bitki na zielono

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niemal codziennie próbuje odnaleśc ciekawy smak w tradycyjnych potrawach. Potrawy mięsne nie muszą być nudne i niezdrowe.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu

    Mały Brokuł

    pół szklanki groszku konserwowego

    4 łyżki szczypiorkowego serka topionego

    Kostka rosołowa

    2 łyżki natki pietruszki

    Sól

    Pieprz

    Bazylia

    tymianek

Bitki na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbij i natrzyj przyprawami . Odstaw na godzinę, aby smak się przegryzł.

    Następnie podsmażaj kilka minut na rozgrzanym oleju.
  • 2. Brokuła umyj i pokrój. Zalej wodą, wrzuc kostkę rosołową i gotuj kilka minut aż kostka się rozpuści. Następnie wrzuc groszek, serek topiony, natkę i przyprawy. Dodaj plastry mięsa i duś wszystko razem aż schab będzie miękki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy