Bita śmietana z malinową żelką i bezami

4.99 (155 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Pyszny prosty deser w pucharku. Lekka bita śmietana z malinową żelką z dodatkiem chrupiącej bezy.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ok 15 szt bezików
    400 ml. śmietanki do ubijania 30 lub 36 %
    2 łyżki cukru pudru
    1 cukier wanilinowy
    150 gramów malin mrożonych
    1 galaretka o smaku malinowym
Wystaw ocenę:

4.99 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Bita śmietana

Bita śmietana z malinową żelką i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę zalać 500 ml. wrzątku dokładnie wymieszać.
    Lekko rozmrożone maliny rozgnieść widelcem i dodać do galaretki. Całość schłodzić, następnie wstawić do lodówki aż lekko stężeje.
  • 2. Śmietankę ubić wraz z cukrami na sztywny krem.
  • 3. Na dnie każdego pucharka układamy cześć pokruszonych bezików, następnie bitą śmietanę i polewamy dwoma/ trzema łyżkami galaretki z malinami.
    Czynność powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Maliny Żelki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować