Biszkopty pod chmurką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ciasto przypominające mi czas dzieciństwa,kiedy jeszcze mieszkałam w mym rodzinnym domu.

  • 10 min

Składniki:

  • Paczkę biszkoptów (paczka ok 200g.)
    2 śmietanki 30% w kartoniku (375ml)
    1 galaretkę (smak według uznania)
    kilka kostek gorzkiej czekolady.
    3 łyżki cukru

    Składniki na formę 26 cm,

Biszkopty pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty układamy na spód formy.
    Galaretkę rozpuszczamy w 1.4 szklance gorącej wody czekamy aż będzie letnia.Kiedy galaretka już będzie ostudzona miksujemy 500ml śmietanki z galaeretką ( w moim przepisie jest o smaku truskawkowym) ubitą masę kładziemy na biszkopty.Pozostałą część ubijamy z 3 łyżkami cukru i dajemy na masę truskawkową.Wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc.
    Przed podaniem posypujemy gorzką czekoladą i gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy