Biszkopty jak u babci

0 (0 ocen)

  • 25 min

Mała słodka przekąska dla dzieci i dorosłych gotowa w 25 minut.

  • 25 min

Składniki:

  • (na około 20 sztuk)
    2/3 szklanki maki tortowej
    1/3 szklanki cukru
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego

Biszkopty jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać powoli do masy. Ciasto wylać małymi porcjami do nasmarowanej tłuszczem formy do ciasteczek (lub rozlać małe kółeczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia). Piec w 170 stopniach C przez 8 minut (do zrumienienia). Po ostudzeniu przechowywać w szklanym lub metalowym szczelnym pudełku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.25 (232 ocen)

Amoniaczki jak u babci