Biszkoptowy miodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec 1 biszkopt.
Potem z podanych składników zarobić na miodowe ciasto i upiec 2 placki.
Krem karpatkowy: ugotować 1,5 szkl. mleka z cukrem i cukrem waniliowym, w pół szkl.mleka rozmieszać mąkę i wlać do gotującego się mleka i zagotować tak jak na budyń.Ostudzić masę i połączyć po mału z kostką masła i dobrze wymieszać.
Krem z jabłek: obrać jabłka i przesmarzyć w garnuszku można dodac cukier i gotować do miękkości, pochwili wsypac galaretki i wymieszać i wystudzić.
Wykonanie:
Placek miodowy ,masa jabłkowa krem karpatkowy,biszkopt,masa jabłkowa, krem karpatkowy,placek miodowy. Na wierzch polać czekoladą ja dodałam jeszcze wiórki kokosowe.
Komentarze