BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto z biszkoptem japońskim, dwukolorowym. Ciasto z kremem z mascarpone i ciasteczkami. Ciasto z polewą czekoladową, wyszło bardzo dobre.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BISZKOPT JAPOŃSKI:
    -12 żółtek
    -100 g. cukru
    -12 g. cukru z wanilią
    -120 g. mleka
    -220 g. mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -100 g. oleju (dałam słonecznikowego)

    -12 białek+szczypta soli
    -100 g. cukru

    -2 łyżki kakao

    KREM Z MALTI KEKSAMI:
    -900 ml.śmietanki 30 %
    -500 g. serka mascarpone
    -190 g.Galaretek z czekoladzie o smaku owocowym
    -20 g.cukru pudru
    -śmietan-fix
    -30 g.żelatyny
    -3/4 szklanki wody
    -170 g.ciasteczek Malti Keks w mlecznej czekoladzie

    POLEWA CZEKOLADOWA:
    -100 g.mlecznej czekolady
    -100 g. gorzkiej czekolady
    -100 ml. śmietanki 30 %
    -25 g. masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Biszkoptowe z kremem z malti keksami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 1. Rózgą rozetrzeć żółtka z cukrem, do białości.Przesiać tam mąkę z proszkiem i mieszać dolewając mleko. Następnie dodać olej i wymieszać.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 2. Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do masy żółtkowej i delikatnie wmieszać łopatką.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 3. Ciasto rozdzielić do dwóch misek. Do jednej przesiać kakao i wymieszać. Na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia,wylać najpierw jasne ciasto. Potem pasami lać ciemne ciasto.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 4. Widelcem przemieszać spiralnie w rzędach.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 5. Nagrzać piekarnik i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą.Piec w 150*C.ok.50-60 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem.Ciasto po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier i ostudzić.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 6. Biszkopt przekroić na dwa placki.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 7. Spód biszkoptu włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 8. krem-W 300 ml. śmietanki rozpuścić nad parą, pokrojone galaretki. Ostudzić i schłodzić, przynajmniej z godz. w lodówce. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie.Ostudzić do letniego, często mieszając. Schłodzone śmietanki ubić z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i fixem. Następnie dolewać letnią żelatynę i zmiksować ale krótko. Dodać ciasteczka, wymieszać łopatką i wylać do blaszki na biszkopt. Rozsmarować równomiernie.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 9. Przykryć górą biszkoptu i schłodzić w lodówce.
  • BISZKOPTOWE Z KREMEM Z MALTI KEKSAMI 10. polewa-Nad parą rozpuścić połamane czekolady ze śmietanką i masłem. Ostudzić do letniego i polać górę placka.Resztę polewy przelać do rożka papierowego i polać dodatkowo górę w esy-floresy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować