REKLAMA

Biszkoptowe z kremem i owocami

wyświetlono: 183 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Przepis przysłała Krystyna Przybył

opublikowany: 20.01.2011
Udostępnij Pinterest
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - olej: 7 łyżek
    - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka

    - jogurt naturalny: 400 gramów
    - galaretki (jednakowe): 2 sztuki
    - owoce (dowolne miękkie (ja użyłam mango, ale mogą być np. jagody lub inne)): 0.5 kilograma
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski i dokładnie ubijamy z 1,5 szklanki cukru i cukrem waniliowym. Stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W trakcie ubijania dodajemy olej. Gdy ciasto będzie jednolite, wylewamy je na blachę i pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy w poprzek na pół.
  • 2. Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i mieszamy z pokrojonymi owocami. Biszkopt od razu przekładamy kremem (masa bardzo szybko tężeje). Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Babeczki biszkoptowe z owocami

Te babeczki przygotowałam na czwarte urodziny synka. Wszystkim bardzo smakowały :)

kategoria: Desery babeczki babeczki galaretki wina jajko opublikowany: 12.03.2011 | wyświetlono: 1950 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: RedakcjaPP RedakcjaPP

Biszkoptowe z kremem i owocami

To ciasto z owocami zawsze się udaje. I za każdym razem, gdy dodamy inne owoce, smakuje inaczej.

kategoria: Desery opublikowany: 23.05.2012 | wyświetlono: 2494 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE