Biszkoptowe tartaletki z kremem malinowym i truskawkami.

4.49 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Połączenie delikatnego biszkoptu , z leciutkim malinowym kremem jest bajeczne. Lekko kwaskowe, idealne na deser w słoneczny dzień.

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:

    3 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 małe jajka ( lub 2 duże)
    3 łyżki cukru
    szczypta soli
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem

    250 ml schłodzonej śmietany kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    ok 1/2 szklanki przecieru z malin
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery Babeczki Babeczki

Biszkoptowe tartaletki z kremem malinowym i truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier, nadal ubijając. Następnie miksując na najniższych obrotach dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Ciasto przekładamy do przygotowanych wcześniej foremek.*Pieczemy ok.20 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.Studzimy na kratce.

    *ja używam silikonowych foremek do tartaletek
  • 2. Śmietankę ubijamy na sztywno pod sam koniec dodając cukier, zmniejszamy obroty i dodajemy przecier malinowy. Delikatnie mieszamy.

    Każdy spód biszkoptowy wypełniamy kremem malinowym, dekorujemy świeżymi owocami i ew tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować