Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto tortowe z pierniczkami i brzoskwiniami. Ciasto z kremem serowo-krówkowym. Ciasto wyszło delikatne i pyszne, godne świąt.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • BISZKOPTY:2 x :
    -4 jajka
    -1 łyżka octu
    -150 g. cukru
    -70 g. mąki tortowej
    -70 g. mąki ziemniaczanej
    -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    -3 łyżki oleju

    DO POSMAROWANIA:
    -200 g. nutelli
    -ok.100 ml. śmietanki 30 %

    WKŁADKA:
    -400 g. pierniczków w czekoladzie
    -1 puszka brzoskwiń

    KREM SEROWO-KRÓWKOWY:
    -400 ml. śmietanki 30 %
    -1 kg.twarogu sernikowego Mascarpone
    -400 g. Masy Krówkowej
    -30 g. żelatyny
    -ok.150 ml.wody

    POLEWA CZEKOLADOWA:
    -150 g. mlecznej czekolady
    -100 g. gorzkiej czekolady
    -100 ml. śmietanki 30 %
    -50 g. masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami 1. biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem . Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min.170*C. Drugi biszkopt pieczemy taki sam. Jeden biszkopt układamy z powrotem do tej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
  • Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami 2. Miękką nutellę miksujemy ze śmietanką i smarujemy biszkopt w blaszce.Pierniczki układamy na nutelli. Brzoskwinie odsączamy, kroimy na plastry i układamy między pierniczkami.
  • Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami 3. krem- Żelatynę rozmieszać z przegotowaną i gorącą wodą i schłodzić do letniego.Schłodzoną śmietankę ubić z serem i masą krówkową. Jak komuś mało słodkie to może dodać trochę cukru pudru. Ja nie dodawałam. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do blaszki na pierniczki i brzoskwinie i rozsmarować.
  • Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami 4. Przykryć drugim biszkoptem, dołem do góry. Będzie równiejszy i skórka z biszkoptu nie będzie odchodzić, podczas smarowania polewą.
  • Biszkoptowe serowo-krówkowe z pierniczkami i brzoskwiniami 5. polewa- Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance, dodać masło i dobrze wymieszać. Trochę ostudzić i polać górę placka a potem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować