Biszkoptowe serduszka

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Serduszka uwielbia moja córcia

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:


  • - margaryna kostka-masa (Margarynę dodalam do kremu karpatkowego): 200 gramów
    - jajka - biszkopt (Jajka ubilam z mąką): 5 sztuk
    - cukier puder do masy (cukier puder dodałam do masy karpatkowej): 150 gramów
    - mąka tortowa do ciasta-biszkopt: 10 łyżek
    - kakao słodkie (kakao dodałam do miksującej sie mąki z jajakami): 3 łyżki
    - krem karpatkowy: 1 sztuka
    - mleko* (mleko zagotowałam z proszkiem karpatkowym): 500 mililitrów
    - cynamon (dodalam do miksującego sie ciasta na biszkopt): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Biszkoptowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1-Ubijamy osobno białka ze szczyptą soli.

    2- Żółtka ubijamy z cukrem pudrem dodajemy ubite białka.

    3- Dodajemy mąkę z kakao przesiane przez sitko i delikatnie mieszamy.

    4- Na koniec dodajemy 50 gram rozpuszczonej ostudzonej Kasi, oraz cynamon.

    5- Wylewamy na dużą blaszkę na papier do pieczenia ciasto biszkoptowe.

    6- Upieczony wystudzony biszkopt przecinamy w poprzek.

    7-Wycinamy serduszka foremką.

    Krem karpatko -wy

    1- Będzie nam potrzebne pól litra mleka z czego odlewamy 1 szklankę i wsypujemy do niej krem karpatko-wy należy wymieszać.

    2- Do gotującego mleka wlewamy rozmieszany krem karpatko-wy i mieszamy cały czas do stężenia.

    3-Studzimy budyń.

    4- 150 gram Kasi miksujemy na pych dodajemy ostudzony krem karpatko-wy i miksujemy na masę.

    5 -Przekładamy nasze serduszka kremem przykrywamy drugim serduszkiem i dekorujemy kremem. Wyglądają znakomicie pachną cudownie smakują wybornie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować