Biszkoptowe naleśniki

5 (197 ocen)

  • 30 min

Bardzo, ale to bardzo, delikatne naleśniki! Delikatną strukturę zawdzięczają ubitej pianie z białek. Doskonale nadają się do dowolnego słodkiego nadzienia. Są one cienkie i elastyczne. Wprost rozpływają się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • Przepis na ok.11 naleśników:
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    3/4 szklanki wody
    3 jajka
    2 łyżki cukru
    4 łyżki oleju
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Naleśniki

Biszkoptowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę, cukier i sól, dodać mleko, żółtka i olej, zmiksować. Dolać wodę, jeszcze raz zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta naleśnikowego, delikatnie wymieszać łyżką. Wlewać cienką warstwę ciasta na rozgrzaną patelnię do naleśników. Smażyć bez tłuszczu, chyba, że patelnia tego wymaga. Podawać z dowolnym słodkim nadzieniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Piana z białek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować