Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 jajka


    - 3 łyżki cukru


    - 3 łyżki mąki tortowej


    - 1 łyżka mąki ziemniaczanej


    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia


    - 1 szklanka czerwonych porzeczek

    dodatkowo:

    - cukier puder do oprószenia muffinek

    - kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno.Wsypujemy cukier i jeszcze chwilkę ubijamy.
  • 2. Następnie dodajemy żółtka i ponownie ubijamy.
  • 3. Wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy.
  • 4. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy po porcji ciasta.
  • 5. Muffinki posypujemy porzeczkami.
  • 6. Pieczemy przez około 20 minut w 170 stopniach. Ostudzone oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy gałązkami czerwonej porzeczki.
  • 7. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować