Biszkoptowe babeczki z dżemem

4.47 (180 ocen)

  • 60 min

prosty przepis na coś słodkiego do kawy.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 szklanki mąki
    -2/3 szklanki cukru
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 szklanka mleka
    -2 jajka
    -1/3 szklanki oleju
    -1/2 łyżeczki sody
    -kropla aromatu waniliowego
    -nadzienie: dowolny dżem (u mnie truskawki w syropie)
Wystaw ocenę:

4.47 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Biszkoptowe babeczki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu mieszamy wszystkie składniki oprócz dżemu, do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Foremki na babeczki wykładamy papilotkami. Łyżką nakładamy do każdej ciasto, do wysokości 1/3 foremki. Na to dajemy łyżeczkę dżemu, a następnie łyżeczka ciasta tak aby przykryć dżem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut (warto sprawdzić patyczkiem). Gotowe babeczki można posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować