Biszkoptowa zebra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać cukier i ubijać do czasu, aż cukier się rozpuści.
Dodać żółtka i dobrze razem wymieszać.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.
Dodać do jajek i wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Biszkopt wylać na blaszkę i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30 minut w 170 st C.
Po upieczeniu dokładnie ostudzić i pokroić na 20 kwadratów.
MASA
Śmietankę ubić na sztywno.
Przed końcem ubijania dodać cukier puder i serek mascarpone.
Dokładnie razem połączyć.
Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
10 kwadratów rozłożyć.
Na każdy wycisnąć porcję masy.
Przykryć biszkoptem i ponownie wycisnąć porcję masy.
Na wierzchu każdy posypać kolorową posypką.
Komentarze