REKLAMA

Biszkoptowa straciatella

wyświetlono: 2036 | dodany do książki kucharskiej: 28 | polecenia: 0

Delikatny biszkopt i śmietanowa masa z dodatkiem czekolady deserowej i brzoskwiń

opublikowany: 26.01.2014
Udostępnij Pinterest
  • 2 godz.

Składniki:

  • 6 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    krem:
    1 duży kubek śmietany 30% (330 ml)
    1 puszka brzoskwiń
    1 tabliczka czekolady deserowej
    2 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki mleka

    do nasączenia:
    1/2 szklanki mocnej herbaty
    1 kieliszek spirytusu
Ocena:

(średnia 4.5 z 196 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Biszkopt 1. Z podanych składników przygotować biszkopt. Piec 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w blaszce 25x35 cm.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku. Wystudzić. Śmietanę ubić, dodać startą czekoladę, żelatynę i pokrojone w kostkę brzoskwinie.
  • 3. Biszkopta przekroić wzdłuż na 2 części. Każdą nasączyć, przełożyć masą, a wierzch udekorować polewą.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: malwina1984

ROLADA BISZKOPTOWA

Smaczna , łatwa i szybka rolada z bita śmietaną o smaku truskawkowym .

kategoria: Desery biszkopty galaretki bita śmietana opublikowany: 17.04.2013 | wyświetlono: 136593 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 1
Dodane przez: celkapatelka celkapatelka

Rolada biszkoptowa z jabłkami

Przepyszna, szybka biszkoptowa rolada

kategoria: Ciasta do kawy ciasto z owocami rolada rolada biszkoptowa Desery biszkopty opublikowany: 22.03.2015 | wyświetlono: 49623 Książki kucharskie: 25 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE