Biszkoptowa babka z mieszanką keksową i kandyzowanym pomelo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną piane, dodawać stopniowo cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, zmiksować do połączenia składników. Następnie porcjami dodawać mąki z proszkiem i delikatnie mieszać łyżką. Formę na babkę z kominem dokładnie natłuścić i obsypać bułką tartą lub kaszą manna. Mieszankę keksową połączyć z łyżką mąki pszennej i dokładnie wymieszać aby każdy kawałek skórki był obtoczony w mące. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać, przełożyć do foremki. Piec w temp. 180 C około 20-25 min. Sprawdzając co jakiś czas.
Czekoladę wraz z mlekiem rozpuścić i polać zimną babkę. Udekorować kandyzowanym pomelo.
Komentarze